sobota, 4 sierpnia 2018

Fochabers Fish Bar, czyli fish and chip po szkocku.


Można powiedzieć, że fish and chip to tradycyjne brytyjskie danie. Kawałek ryby, najczęściej otoczony bułką tartą lub ciastem i smażony w głębokim oleju, serwowany z frytkami i innymi dodatkami (w zależności od regionu) jak ocet słodowy czy sałatka Coleslow. (Tradycyjnie danie to było(jest) serwowane w gazecie). Miejsc, gdzie można kupić rybę z frytkami na Wyspach jest bardzo dużo, ale jak to zwykle bywa, tylko w nielicznych można zjeść coś naprawdę pysznego.

Jedno z nich znajduje się w miejscowości Forchabers, przy drodze z Aberdeen do Inverness. Doskonałej jakości świeża ryba, przyzwoitych rozmiarów, estetycznie zaserwowana i w przystępnej cenie, ściąga tu codziennie tłumy miejscowych i przyjezdnych. 


Miejsce to wielokrotnie  było nagradzane i wyróżniane w rożnego rodzaju konkursach. Na każdą z nagród właściciele solidnie zapracowali. Dewizą biznesu jest: jakość, obsługa klienta i zrównoważony rozwój. Pasje i zapał, do tego co robią, widać w każdym serwowanym tu daniu. Uśmiechnięta i kompetentna załoga dopełnia całości obrazu. Ryba z frytkami to nic wielkiego, a jednak chętnie tu wracam, podobnie jak większość zadowolonych klientów, i rozkoszuje się tym szkockim smakiem😊

Polecam je z pełną odpowiedzialnością- “Enjoy your meal at Fochabers Fish Bar.”


2 komentarze:

  1. Świetnie napisane. Pozdrawiam serdecznie.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Witam,
      Dziękuję za pozytywny komentarz i pozdrawiam z deszczowej Szkocji.
      Agnieszka

      Usuń